Nyt medlem af HVF131

Medlemsside

Relevant information og direkte links for medlemmer af HVF131

Nyt medlem af HVF131

Øvelse med søværnet
Slæbningsøvelse
Sejlads gennem nordsøen

Du er nu blevet optaget i HVF131 og har prøvet kræfter med vestkystens tiltider bulede hav og er nu klar til at deltage i alle aktiviteterne. Det kan være lidt svært i starten at komme ind i jagonen ombord på skibet og man kan nogle gange føle sig lidt til overs og komme til at tænke hvad laver jeg lige her. Dette er der slet ingen grund til og det vigtigste du kan gøre og skal huske som nyt medlem det er at spørge ind til hvad der forgår og bede om at blive sat til at lave noget ombord!

 

Sikker sejlads kræver lidt råb en gang imellem

En af de ting du som ny kan synes virker skræmmende er under havnemanøvre og isætning af gummibåd her kan tonen (specielt i hårdt vejr) være lidt hård og kontant når der bliver udstukket ordrer til besætningen. Specielt hvis der sker noget man ikke helt har regnet med og tingene skal gå hurtigt. Det kan også ske at det er dig der får noget at vide kort og kontant, men fortvivl ikke det sker kun for at sikre din, resten af besætningen og skibets sikkerheds og har ikke noget med dig personligt at gøre. Dette er blandt andet også grunden til at det er vigtig at møde op til øvelsessejladserne på hverdags aften for at routinere sig i de mange funktioner der er ombord.

 

Gør opmærksom på din usikkerhed

En af de vigtigste ting du skal huske når du bliver sat til nye opgaver ombord er at gøre opmærksom på din usikkerhed hvis der er noget du er i tvivl omkring. Hvis du f.eks bliver sat til at håndtere en trosse og du ikke ved helt præcist hvad du skal gøre så gør opmærksom på det så en af de erfarne kan blive sat til at lære dig op. Hellere en gang for meget end en gang for lidt :-)

 

Uddannelse i marinehjemmeværnet

En af de bedste muligheder i marinehjemmeværnet er muligheden for at kunne uddanne sig. Marinehjemmeværnet har deres egen skole på det idyliske slipshavn, som ligger på en lille halvø tæt ved Nyborg.

Du skal i løbet af de første 2 år have den opbligatoriske lovpligtige uddannelse som består af 4 moduler. Først skal du igennen "værnepligten" så har du aftjent den kan du få merit. LPU2+3+4 er den egentlig uddannelse til dæksgast ombord på skibet.

For at skibet kan sejle er der mange funktioner ombord der skal være besat så begynd allerede fra dine første sejlture at overveje om der er noget du brænder for: motorpasser, navigatør, radiogast, sygdomsbehandler hovmester eller en af de mange andre muligheder ombord.

 

(c) HVF131